Τι είναι το

Ένα Μάθημα στα Θαύματα

 

Το Ένα Μάθημα στα Θαύματα είναι ένας δρόμος πνευματικής εξέλιξης και αυτογνωσίας. Είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, μία εξάσκηση του νου, που αποτελείται από το Κείμενο, το Βιβλίο Εργασιών του Μαθητή και το Εγχειρίδιο για Δασκάλους. Σκοπός του είναι να επανεκπαιδεύσει την βασική μας αντίληψη για την πραγματικότητα και να μας διδάξει να επεκτείνουμε την νέα αντίληψη στους άλλους, έτσι ώστε να βρούμε τον εαυτό μας σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο αναφοράς μέσα στις σχέσεις μας και στην καθημερινότητα μας.

Το Μάθημα δεν έχει κάποιο ανθρώπινο συγγραφέα με την συμβατική έννοια, αλλά συγγράφηκε μέσα από μία διαδικασία εσωτερικής υπαγόρευσης. Η Helen Shucman (1909-1981) και ο Bill Thetford (1923-1988) ήταν αναγνωρισμένοι ψυχολόγοι στην κορυφή του εργασιακού τους χώρου στο  Columbia University’s College of Physicians and Surgeons στην Νέα Υόρκη. Το καλοκαίρι του 1965, μετά από χρόνια σύγκρουσης μεταξύ τους και μέσα στο Τμήμα τους, ο Bill έκανε μία εκ βάθους δήλωση στην Helen στην οποία είπε: “ Πρέπει να υπάρχει ένας άλλος τρόπος”-ένας τρόπος όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνεργάζονται αντί να ανταγωνίζονται. Η Helen τον εξέπληξε λέγοντας του ότι θα ενωνόταν μαζί του σ’αυτή την νέα προσέγγιση.

“Τα Μαθήματα Θαυμάτων σε βρίσκουν, δεν τα βρίσκεις εσύ” ή “Στην αρχή ξεκινάς να τα κάνεις εσύ και μετά σε κάνουν εκείνα” είναι κάποιες κοινές φράσεις που μπορεί να ακούσεις όταν ξεκινήσεις να τα κάνεις .

Η συγχώρεση είναι το εργαλείο και το θαύμα είναι το μέσο σ’ αυτήν την θεραπευτική και μεταμορφωτική διαδικασία το θεμέλιο για τα πάντα μέσα στο Μάθημα είναι η έννοια  της ανιδιοτελούς αγάπης του Θεού.,

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι ο δρόμος για την χαρά  την ειρήνη και την ελευθερία.

Αυτή την άγια στιγμή θέλω να την δώσω σε Σένα. Έσω Εσύ επικεφαλής. Επειδή θα ακολουθήσω, βέβαιος ότι η καθοδήγηση Σου μου δίνει ειρήνη.

 

Κι αν χρειαστώ μια λέξη να με βοηθήσει, Αυτός θα μου την δώσει. Αν χρειαστώ μόνο μια σκέψη κι αυτήν Αυτός θα την δώσει. Κι αν χρειαστώ μόνο ακινησία κι έναν γαλήνιο, ανοιχτό νου, αυτά τα δώρα είναι που θα λάβω από Αυτόν. Αυτός είναι επικεφαλής μέσα από το αίτημά μου. Και Αυτός θ᾽ακούσει και θα μου απαντήσει επειδή Αυτός μιλάει για τον Θεό τον Πατέρα μου και τον άγιο Υιό Του.

~ Διδασκαλίες και εργαστήρια συγχώρεσης και πνευματικής εμπειρίας.

~ Συναντήσεις με παλιούς και νέους φίλους των Μαθημάτων.

~ Δάσκαλοι από διαφορετικές χώρες.

~ Συνεδρίες φωτός και ενεργοί διαλογισμοί με μουσική και κίνηση.